Ik ben mijn witlof quiche recept kwijt uit het blad delicious, wie kan mij hieraan helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik weet niet of je deze bedoelt,maar deze quiche komt uit delicious 1 el olijfolie 2 el boter 5 kleine rode uien, geschild, in kwarten 3 kleine stronkjes witlof, in kwarten 250 g pompoen (liefst butternut), geschild, in schijfjes van 1 cm dik 250 g knolselderij, geschild, in staafjes van 1 x 3 cm 3 el vloeibare honing glaasje witte wijn 1 el verse of ½ el gedroogde tijm 100 ml hete groentebouillon 1 el balsamico-azijn versgemalen zout en peper 100 g verse of bevroren cranberry`s 150 smeuïge kaas (bijv Taleggio), in blokjes van 1 cm 300 g bladerdeeg Quichevorm van 25 cm ø, ingevet Voorbereiding Verhit olie en boter in een stevige koekenpan en fruit de ui en witlof in ca 6 min goudbruin. Schep de groenten op een bord en doe de pompoen en knolselderij in de pan. Bedruip met honing en schud de pan, zodat de groenten geglaceerd worden. Laat 3 min zachtjes bakken, giet de wijn erbij en laat kort inkoken. Doe ui en witlof terug in de pan met de tijm, bouillon, balsamico en zout en peper. Laat ca 10 min garen tot de groenten zacht zijn en de kookvloeistof op siroop lijkt. Bereidingswijze Verwam de oven op 200°C. Schep een deel van de groenten en siroop in de quichevorm. Verdeel de cranberry`s en kaasblokjes ertussen. Eindig met de rest van de groenten en druk alles licht aan. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en snij ( bijv met behulp van een bord) een passend deksel. Leg het deeg op de taart en geef hier en daar een sneetje om stoom te laten ontsnappen. Bak de taart in ca 35 min gaar en goudbruin. Serveertips Laat enkele min afkoelen en serveer warm of op kamertemperatuur.

Bronnen:
delicious

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100