Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

kun je de schillen van de asperges verwerken in de soep of moet je ze er uit zeven?

Ik ben aspergeschillen aan het koken voor soep en ik vraag me af of je de schillen gewoon kan mee pureren? Of is het altijd de bedoeling om de soep te zeven, dus de schillen na het koken weg te gooien.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken
7.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

De schillen gebruik je alleen om smaak mee te geven aan de soep. Na het meetrekken moet je ze weggooien.
Ze zijn te taai en vezelig om zo te eten. Zelfs al zou je ze pureren, zo'n vezeltje daar blijf je op kauwen. Is niet lekker!
(Lees meer...)
amc
11 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

ik zou de schillen en de kontjes er uit zeven, die zijn zo vezelig dat ze de soep niet lekkerder maken.
(Lees meer...)
11 jaar geleden
Wordt niet aangeraden:

http://www.smulweb.nl/recepten/124784/Ouderwetse-aspergesoep
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
De schillen en stelen van asperges kun je verwerken in soep. Voor heldere aspergebouillon zet je ze op met 500 ml water (of bouillon). Breng aan de kook, laat kort trekken en druk door een zeef. Of laat de schillen mee trekken met kant en klare soep.

Toegevoegd na 1 minuut:
http://www.elle.nl/eten/recepten/Klassieke-Asperges
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding