Zijn er nog andere culinaire toepassingen voor de creme brulee brander ,dan alleen het afmaken van een creme brulee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt meringue beslag ( eiwit stijfgelagen met suiker, wat je ook voor schuimpjes gebruikt) in een spuitzak doen en er met druppelvorm-mondstukje een leuke decoratie, bijv. druiventros vorm, mee op een bord bij een mooi toetje spuiten. Puntje ijstaart, ernaast wat vruchten en aan de andere kant de decoratie van eiwitschuim. Heel even het schuim bruineren met de torch en het ziet er heel mooi uit. Je kunt er voor ijswater ook ijsblokjes mee smelten. Ook pommes duchesse ( aardappelpuree torentjes) kun je er even mee bruineren .

Ja, je kunt er de veertjes van gevogelte mee wegbranden.

Wanneer gratiné wat onregelmatig is kun je voor de presentatie op de licht plekken even "bijschroeien". Wel heel voorzichtig doen anders is de boel daar direct zwart natuurlijk.

Je kunt er ook een schuim- ijs omelet (omelette Norvegienne, of Siberienne' mee kleuren.

Je kunt er je wenkbrauwen mee fatsoeneren. Wel heel voorzichtig natuurlijk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100