Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom dikt vanillepudding in als je het kookt ?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
5.7K
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Bedoel je zelfgemaakte vanillepudding van
custard? Of wat?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Ik maakte vanillepudding van custard.

Dat is een ingredient voor pudding of vla, gemaakt van o.a. maiszetmeel.
Maiszetmeel, of maizena is een bindmiddel.
Het zwelt op in water (of melk) en het bind het water, of de melk.

Daardoor wordt de pudding dik.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
In deze pudding zitten enzymen. Deze enzymen hebben allemaal een temperatuur waarop ze het meest werkzaam zijn. Dit heet de optimum temperatuur. Bij het warm maken of koken van de pudding gaan de enzymen dus werken en vindt er stofwisseling plaats. Door deze stofwisseling wordt de pudding dus ook dikker. Hoop dat ik je hiermee genoeg heb geïnformeerd!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
hierboven klopt. daarnaast wordt elke vloeistof dikker als je kookt (behalve water) omdat je daarmee het vocht er uit haalt (verdampt). dus hoe langer koken hoe dikker
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Er wordt altijd ei gebruikt, ( ook in poedervorm in de instant pakjes). Wat doet een ei als je het kookt, juist : het wordt vast . het neemt een vaste vorm aan . Dus wat gebeurt er met eiwit en eigeel in pudding....
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding