Bakmeel nodig voor pepernoten, kan ik daarvoor ook het meel gebruiken voor bv. cake?

Ik wil pepernoten gaan maken alleen hebben we atm geen bakmeel (geloof ik). Ondanks dat bakmeel goedkoop is, ben ik zo arm dat ik niet eens bakmeel kan kopen. Mijn vraag was dus: Kan ik ook gewoon het meel voor cakemix gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Cakemeel is de kant-en-klaar verkrijgbare combinatie van zeer fijn gemalen bloem en bakpoeder (zelfrijzend bakmeel) met smaakversterker(s) zoals zout, citroen, vanille, etc. die gebruikt wordt bij de bereiding van cake. Doordat cakemeel zeer fijn gemalen is, wordt de cake luchtiger dan wanneer een minder fijn gemalen meelsoort gebruikt wordt. Je kunt er pepernoten mee bakken, alleen krijgen ze een iets andere smaak en consistentie.

je kan het proberen ,maar het wordt heel anders van smaak waarom maak je dan geen pepernoten cake van door de speculaas kruiden er door te doen en de rest zoals het op het pak staat Toegevoegd na 7 minuten: dit gebruik je voor de pepernotencake misschien heeft de buurvrow wat pepernoten in huis en kan je een handje krijgen dan meng je dat er bij en je hebt echt iets lekkers bij de koffie,maar niet om te strooien 200 g cakemeel 200 g suiker 2 eetl. speculaaskruiden 200 g roomboter 3 eieren 50 ml. melk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100