Welk eten hoef je niet te kauwen, maar smaakt wel lekker?

Ik moet vrijdag naar de kaakchirug om mijn verstand te laten verwijderen. Omdat ze direct beide kiezen aan de linkerkant (boven en onder) weghalen ben ik bang dat ik mijn eten daarna niet goed kan kauwen.
Dus weten jullie iets wat ik dan zou kunnen eten?
Ik heb een goede blender waar van alles in kan.

Toegevoegd na 50 seconden:
Oeps... verstand = verstandskies.
Beetje laat geloof ik...

Toegevoegd na 2 dagen:
Iedereen bedankt voor de lieve reacties, maar omdat alle antwoorden goed en bruikbaar zijn kan ik geen beste antwoord kiezen.
Het treken van mijn kiezen is goed gegaan, maar daarna.... vreselijk. Gelukkig maar dat ik jullie tips kon volgen. Toch nog lekker kunnen eten.... uiteindelijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Soep lijkt mij een goede optie

Maak een goeie pan bouillion,dus soep,dit kun je altijd eten. Verder mix diverse soorten fruit,zodat je toch je vitamines binnen krijgt. Puddingen en toetjes,zijn ook luchtig en kun je nog wel eten,maar pas op met suikers omdat je wond nog moet helen de eerste paar dagen.

Soep, vla, yoghurt, vruchtensappen e.d.

En een lekker bordje Brinta als ontbijt

(Erwten)soep en hutspot/boerenkool als je die extra pureert.

Niet lekker, maar wel handig en voedzaam: Olvarit!

Heb van de zomer 2 weken nauwelijks kunnen eten van de kiespijn. Heb toen naast yoghurt en pudding veel cakejes en spekjes gegeten. Die laatste twee helpen je om toch een klein beetje beweging in de kaken te houden wat denk ik ook positief kan werken op het herstel van de wonden.

snert

Spinazie á la creme uit de diepvries met romige aardappelpuree. Glijdt zonder kauwen zó naar binnen.

Ik heb drie kiezen tegelijk aan 1 kant weg moeten laten halen, twee boven en 1 beneden. Maar ik kon vrijwel meteen weer eten. Ik zou niet op zacht voedsel overstappen maar wel hard voedsel een tijdje vermijden. Bovendien heb je aan de andere kant en in de rest van je mond nog genoeg tanden en kiezen over die een tijdje het werk van links over kunnen nemen. Maak je niet ongerust. Als alles goed gaat, hoef je niets van je favoriete hapjes te missen.

Je hebt al veel suggesties in de vorige antwoorden. Zelf zou ik me troosten met chocomel (de échte van Nutricia) en cougettesoep (door mijzelf gemaakt, en heel erg lekker) Toegevoegd na 25 seconden: O ja, en sterkte!

's Morgens pap eten, soep vooraf en je avondeten prakken of pureren. Vla of yoghurt als toetje. Sterkte morgen!

Soep die je maakt door groenten met de staafmixer of blender te pureren. Dat is veel voedzamer dan bouillon, terwijl je niet hoeft te kauwen. Voor een vullende tomatensoep: Twee uien en een teentje knoflook zacht fruiten in een soeppan. Een kilo gehalveerde tomaten toevoegen en op hoog vuur bakken onder voortdurend roeren. Een bouillonblokje erboven verkruimelen, en de soep pureren. Een klein scheutje azijn (rodewijnazijn is het lekkerst, maar andere voldoet ook) toevoegen en versgemalen zwarte peper. Water toevoegen tot de soep de gewenste dikte heeft. Let hierbij wel goed op, je hebt veel minder water nodig dan je denkt! En dan echt nóg veel minder. Het verrast me elke keer weer. Nog even proeven of je hem zout genoeg vindt, anders nog een heel of half bouillonblokje erbij. Opdienen in een soepkom, met nog een scheutje extra vierge olijfolie. Op dit thema zijn heel veel variaties mogelijk. Bijvoorbeeld Bloemkool, broccoli en prei samen met een aardappel koken in bouillon en dan pureren. Voor meer van dit soort recepten kun je op internet zoeken op 'velouté' en 'pureesoep'.

Wij hebben voor onze jongste zoon, die een gebroken kaak kopje had, alles maar dan ook letterlijk alles gemixt. Brood met melk en gekleurde muisjes, Aardappels/groenten/ jus / met rul gebakken gehakt. Sterkte

Ik had dat 2 weken geleden. Ik heb toen maaltijden gevonden met aardappelpuree en zlmfilet in roomsaus. Smelt op je tong! Ook alle stampen gingen er goed in. Veel succes!

Succes morgen.Ik hoop dat je morgen zin in eten hebt .Drinkontbijt van mona of nutricia.Pindasoep.Vla.Potjes babyvoeding zijn niet lekker, dan kan je net zo goed eten fijn malen met de staafmixer een beetje melk erbij en je kan het zo vloeibaar maken als je zelf wilt.

Toen ze bij mij allemaal ontwikkeld waren, drukten ze mijn hele gebit in elkaar. Ik heb ze alle 4 gelijktijdig weg laten halen door de tandarts. Was ik er maar gelijk van af,snap je. Toen de verdoving uitgewerkt was, heb ik eerst zacht fruit gegeten, banaantje, aardbeien, of iets dergelijks lekkers en `s avonds heb ik weer gewoon gegeten. Het waren best grote wondjes, maar ze waren snel dicht. Ik heb wel ( meer uit voorzichtigheid) stamppot gemaakt met een tartaartje omdat dat ook zacht is. Je kunt dus `s avonds gewoon weer eten, maar ik zou geen kauwvlees zoals carbonade of zo maken.

Ik heb het ook allemaal doorstaan en het lekkerste was peen en uien koken beetje jus er door en blenderen maar. Voor de rest veel yogurt en smoothys. Heel veel sterkt vrijdag!!!! oja neem ook Ibruprofen Toegevoegd na 1 minuut: Oja en gekookte aardappelen ook bij die peen en uien was ik ff vergeten.

Nutridrink. Een flesje dieetvoeding, 1 flesje is een maaltijd. Vooral de smaak Tropisch is erg lekker. Je drinkt het met een rietje, lekker makkelijk :-) en het vult goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100