Als 1 diepvriespizza 13 minuten in de oven moet, hoe lang moeten dan 2 dezelfde pizza's tegelijk?

Op de verpakking van een diepvriespizza staat dat deze 11 tot 13 minuten in een voorverwarmde oven moet. Nou wil ik 2 dezelfde diepvriespizza's tegelijk in de oven doen. Moet ik me nou aan de op de doos aangegeven tijd houden, of moeten ze er langer in? Moet de temperatuur ook anders?

Toegevoegd na 3 dagen:
Voor de wijsneuzen onder ons, die dit schijnbaar een domme vraag vonden; ik heb het uitgeprobeerd en de aangegeven tijd voor 1 pizza gaat dus niet op voor 2 pizza's...tenzij je van laffe deegschijven houdt.

Weet jij het antwoord?

/2500

gevoelsmatig zou je zeggen 26 minuten . maar je moet er wel rekening mee houden dat het langer zal duren. je hebt namelijk warmte nodig om het dubbel gewicht te verwarmen en te ontdooien. afhankelijk van het vermogen van je oven zal dit een bepaalde langere tijd in beslag nemen. en wel door het volgende. als je een pizza verwarmd en ontdooid dan zal bv na 5 minuten de oven gaan moduleren om dat de temperatuur is bereikt. bij 2 pizza zal dit later gaan gebeuren en ook minder. als je een groot vermogen oven hebt bv 2200 w dan heb je goede kans dat het nagenoeg even lang gaat duren. eet smakelijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100