Hoe lang en op hoeveel graden moet een uitgerolde rollade in de braadzak in de oven?

Dus gewoon een lap vlees in dit geval, maar dus niet echt mager. Ik schat dat het gemiddeld zo'n 1,5 à 2 cm dik is, en rond 600-700 gram.
Naar mijn idee valt dit niet echt onder klein vlees, maar ook niet onder groot, vandaar mijn vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt 180-200 graden C. aanhouden. Ligt eraan hoe heet jouw oven is. De braadtijd voor varkensvlees is 12-15 min. per cm. dikte. Toegevoegd na 4 minuten: Veilige marge; ½ uurtje op 180 graden C. Wil je het knapperig, nog even op het eind de zak openknippen en de oven kort hoger zetten of even de grill erboven. Bij het laatste zou ik het vlees even op een rooster leggen (wel opvangschaal eronder) zonder zak. Boven 220 graden, heb je kans dat die verbrandt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100