Hoe lang moet je bruine bonen weken voor chili con carne?

Ik wil dit recept maken, maar dan met gedroogde bruine bonen. Hoe lang moet ik die dan laten weken?

Toegevoegd na 2 minuten:
Vergeten: http://www.okokorecepten.nl/recept/chefs/jamie-oliver/jamie-oliver-chili-con-carne

Weet jij het antwoord?

/2500

gedroogde bruine bonen moeten minimaal 4 uur weken, maar ik zou ze zelfs langer doen, iets van 6 uur. lekker recept trouwens ! Succes & eetze !

Getallen varieren van 8 tot 24 uur. In de praktijk dus overnacht laten staan. Het zal wel lekkerder worden dan blikbonen, weet ik van thuis.

Bruine bonen moet je 8-12 uur inweken. Zijn ze overjarig, een paar uur langer en houd er dan rekening mee dat ze ook langer moeten koken. Week ze in ing. 3x hun gewicht aan water. Kook ze ook in hun weekwater, bij het weken lost een deel van het vit.B uit de bonen op. het kookvocht kan je dan ook gebruiken om het smeuïg te maken. Toevoegen van zout in het kookwater verkort de kooktijd maar vergroot wel de kans op stukkoken of barsten. Je kunt ze ook rustig de nacht van tevoren al in de week zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100