Wat is het verschil tussen een muffin en een cupcake?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het verschil zit voornamelijk in het verschil van ingrediënten en het gewicht hiervan. in cupcake zijn alle ingrediënten van het zelfde gewicht. In Engeland werden deze in een cup afgemeten, dan had men dus van alles een cup, vandaar de naam. in een muffin zit melk

Muffins verschillen in verschillende opzichten van cupcakes. Om mee te beginnen zit er op cupcakes meestal glazuur, en op muffins niet. Een ander belangrijk verschil is dat muffins meer een soort broodachtige structuur hebben en op hogere temperatuur worden gebakken. Cupcakes zijn, zoals de naam al duidelijk maakt, gewoon kleine cakejes.

Cupcakes zijn kleine geglazuurde cakejes die bij speciale gelegenheden gegeten worden. Muffins worden vooral bij het ontbijt gegeten. Er zit vaak fruit in, zo zijn bosbessenmuffins in Amerika populair. Ze worden indien mogelijk warm gegeten, en sommige mensen doen er nog boter op.

Bronnen:
http://www.englishforums.com/English/Cupca...

Muffin is van oorsprong Amerikaans, cupcake Engels. Cupcakes worden vooral bij speciale gelegenheden, zoals high teas, gegeten, terwijl muffins ook bij het ontbijt of als tussendoortje worden gegeten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100