Hoeveel suikerwater moet ik bij 250 ml slagroom doen in een slagroomspuit met gaspatronen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Niets, de slagroom gaat er altijd puur in.

Suikerwater?? je moet er gewoon twee scheppen suiker bij doen, evenveel als je gewend bent te doen bij gewoon kloppen met de mixer..

Kook suikerwater 1:1 bv. 200cc water en 200gr. suiker tot de suiker is opgelost. Op de hoeveelheid slagroom doe je dan 10% suikerwater of als je de slagroom zoeter wilt hebben iets meer. Het suikerwater wat je over hebt kun je in een flesje in de koelkast een paar weken bewaren om steeds weer te gebruiken.

Er wordt weleens aangeraden om suikerwater te nemen opdat de spuitmond niet verstopt. Je kunt echter beter poedersuiker nemen en dit goed op te laten lossen. Ook extra fijne suiker kan je gebruiken en dit even in de room laten staan voor je de sifon gaat gebruiken. Even schudden voor gebruik om het te vermengen. Suikerwater verdunt de slagroom namelijk. De fles goed schudden voor het spuiten geeft ook al dikkere room. Als ik nog een tip mag geven; Bij gebruik moet de fles altijd koud zijn. Als hij op kamertemperatuur is zal hij dunne en schuimige slappe slagroom geven. Wat zeker stroringsvrij werkt is vloeibare Natrena.Een paar druppeltjes is genoeg, je slagroom verdunt dan niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100