Dit is een bekend gegeven en komt doordat de meeste springvormen niet naadloos aanslluiten. Er zit nu eenmaal een naad in en de vulling wordt door verwarming in het begin dunner en dan gaat hij door het naadje sijpelen. De volgende keer kan je beter de springvorm aan de buitenkant goed bedekken met aluminium folie, het best de extra sterke of je gebruikt hem dubbelgeslagen. Trek de folie op tot aan de bovenrand. Als je hem dan op een bakblik plaatst met een laagje water erin, krijgt hij ook een soort waterbad en blijft hij lekker mals.
Je kunt er nu als noodoplossing iets onder zetten zoals een sylicone bakmatje of ovenvaste schaal of bakblik als hij op het rooster staat. Papier of folie kan goed vast bakken en is lastiger te verwijderen dan een massieve ondergrond. Het is maar dat hij niet nog verder uitloopt op het rooster.
Je kunt de oven na het bakken het best schoonmaken als hij nog warm is. Heb je ovenspray dan is het makkelijker en spray je hem alleen even in als hij nog warm is. Je haalt het dan zonder moeite weg. Anders insmeren met vloeibare zeep en even laten inwerken. Dan wordt het ook zachter en kan je het ook makkelijker verwijderen.