Er zijn zoveel voordelen van een electrische frituurpan, ik zou niet meer zonder kunnen omdat ik van verse frites houd en niet van de voorgebakken soorten. Zoveel smaakverschil!!
Het fijne van een electrische friteuse is dat je de temperatuur kunt regelen, want voor bijv. verse frites moet je ze eerst voorbakken op 160 graden C. Als ze dan lichtblond zijn, schakel je de pan op 180 graden C. en bakt ze af. Dit kan niet zo makkelijk in een pannetje op het vuur.
Het voordeel bij gepaneerde snacks zoals kroketten, is dat de kruimels niet in het vet blijven drijven en verbranden maar naar de zg. koude zone onderin de pan zakken. Onder het warmte element is het vet nl. minder heet. Je vet blijft dus langer schoon.
Bij overschrijding van de temperatuur schakelt hij vanzelf uit, de thermostaat regelt automatisch dat hij niet oververhit.
Tegenwoordig hebben ze een losse binnenpan. Ideaal bij het verschonen van het vet en het schoonmaken van de pan.
Ik vind het een enorm voordeel dat je geen stank in huis hoeft te hebben, want je kunt overal de stekker erin steken. Ik doe het soms in de schuur en 's zomers zet ik hem buiten. Ik heb daar dan ook stopcontacten aan laten brengen.
Overigens bak je ook niet alle snacks op 180 graden of hoger, sommigen moeten op lagere temperatuur bakken
en dat kan je in een pannetje op het vuur niet regelen en....je houdt je fornuis schoon!
Een electrische pan heeft een deksel en dit scheelt wel.