Ingrediënten
rundsstoofvlees, 500 tot 600 gr
uien, 4 a 5 stuks
paprika, 2 stuks naar keuze
tomaten, 4 stuks
aardappelen, 4 a 5 stuks (dikke)
knoflook, 3 teentjes
vleesbouillon, 2 liter
tomatenpuree, 2 potjes van 70 gr.
paprikapoeder, 1 afgestreken theelepel
komijn, 1 1/2 theelepel
zout, 1 afgestreken theelepel
peper, 1 afgestreken theelepel
marjolijn, ½ theelepel
Hak de uien fijn en bak ze een vijftal minuten zachtjes in wat olijfolie aan totdat ze gelig van kleur zijn.
Snijd het rundsstoofvlees in kleine dobbelsteentjes en voeg ze bij de uien en laat ze vijf minuten meestoven. Voeg paprika, zout, peper, komijn en marjolein toe en roer goed om. Voeg de bouillon toe en laat alles onder een gesloten deksel 1 uurtje zachtjes koken.
Snijd de paprika's in tweeen, ontdoe ze van de zaden en snijd ze in dobbelsteentjes van ongeveer 2 a 3 centimeter. Halveer de tomaten en haal de pitten eruit. Snij de tomaten in dobbelsteentjes. Schil de aardappelen en snijd er blokjes van niet dikker als je pink.
Voeg na een uur de paprika's, aardappelen en de tomaten bij de rest. Voeg de tomatenpuree erbij en roer alles goed om tot als men een mooie rode kleur heeft bekomen.
Laat alles nog 30 minuten koken. Klaar!
- Bronnen:
-
http://www.kookjij.nl/recept-goulashsoep