Dit kan zelfs heel goed! Kip is namelijk heel smaakneutraal
en relatief flauw van smaak als je het ongekruid klaarmaakt. De ansjovis geeft een ietwat ziltige smaak eraan en smelt helemaal weg.
Een lekker recept;
Snijd kipfilet is blokjes, uien in ringen, pers knoflook,snijd courgette in plakjes. Spoel enkele ansjovisfilets af, dep ze droog en snijd ze fijn.
Verhit olie en boter in een braadpan, bak de kip lichtbruin en haal uit de pan.
Bak de uiringen tot ze glazig zijn en doe er dan de knoflook en courgette bij. Roerbak dit een minuut of 5.
Doe dan de ansjovis en kip erbij.
Vermeng crème fraiche met witte wijn ( resp. 1 op 1½) en giet al roerend bij het kipmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Laat zo'n 20 min. op laag vuur garen. Roer er 1 volle eetl. kappertjes door en knip er basilicumblaadjes over.
Heerlijk met pasta en een frisse groene-of tomatensalade.