Is Philadelphia gezond?

Past dit in een gezond dieet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van één voedingsmiddel is het moeilijk te zeggen of het gezond is. Roomkaas als Philadelphia kan wel prima in een gezond voedingspatroon passen. Het kaasje is rijk aan melkvetten, dus licht verteerbaar. Laat je niet verleiden om de light versie te nemen, want die is een stuk minder smakelijk. Laat je ook niet wijsmaken dat die melkvetten slecht zijn. Ze bestaan voor de helft uit verzadigd en voor de andere helft uit onverzadigd vet. Bovendien is verzadigd vet niet slecht en als je gevarieerd en in totaal niet teveel calorieën per etmaal eet ben je niet ongezond bezig.

Philadelphia is een soort roomkaas (48+-kazen, roomkazen en kazen als gorgonzola, Cheddar en Bluefort bevatten veel vet). Af 'n toe is natuurlijk niet verkeerd maar ik zou het niet in een dieet opnemen.

Alles past in een gezond dieet. Meestal gaat het er niet om wat je eet, maar hoeveel je er van eet. En een beetje roomkaas op een vezelijkrijke boterham is niet ongezond. Wil je het magerder dan neem je de light variant maar meestal betekent dat, dat je er meer van gaat eten. Dus gewoon alles, met mate.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100