Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik heb uit de diepvries gemarineerde pangasiusfilet gekocht. Er staat op:ontdooien in de koelkast, maar hoe lang duurt dit wel niet ...?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
9.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

M.b.v stromend water gaat het het snelst, van die los per stuk verpakte zijn in een ruim half uur aardig ontdooit, gewoon in de verpakking in je gootsteen leggen, kraan matig open, af en toe de stop erop, niet te gek dus maar zachtjes stromend over het pakketje(s).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (5)

Dat kan wel een uur of 12 zijn. Zitten ze in zo'n zakje? Dan kun je ze ook in de gootsteen leggen in gewoon koud water en regelmatig het water verversen. Dan duurt het vaak maar een uur of 2 ofzo.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Als je dezelfde hebt als ik moeten ze daarna nog in de oven toch? Als ze dan toch nog een beetje hard zijn als je ze in de oven doet doe je er 2 min ofzo bij in de tijd. Wel regelmatig nieuw water nemen want dat is aan het begin wel 20 graden maar dat koelt heel snel af natuurlijk en dan gaat het niet meer zo snel. Eet smakelijk!
In de koelkast ontdooien zal een paar uurtjes in beslag nemen. Als je wat sneller wilt werken kun je het ook in de magnetron ontdooien en dan verder bereiden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Als ik diepgevroren etenswaren wil ontdooien dan haal ik het altijd een dag van te voren uit de diepvries en laat het dan in de koelkast ontdooien.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dit kan best lang duren idd! Ik haal altijd s'morgens het vlees of de vis uit en tegen s'avonds is het ontdooid. smakelijk x
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Leg de diepgevroren vis in een schaal die geschikt is voor de magnetron en leg er citroenschijfjes op.
Dek af en laat op ca. 700 W. gedurende 1 kwartier de vis garen. Draai de stukken halverwege om.
Haal de vis dan uit de oven want dan kan de vis nog even nagaren. Gebruik geen vloeistof, hoogstens voor de smaak een scheutje witte wijn, bouillon of citroensap.
Wees spaarzaam met kruiden.

Wil je hem bakken dan hoeft hij niet helemaal ontdooid te zijn. Paneer hem half ontdooid met broodkruim of paneermaal. Alleen in wat bloem kan ook.
Je paneert hem om hem tegen de hitte te beschermen en
om uitdrogen te voorkomen. Bak hem in een laagje olie of boter (of samen) in een koekenpan met dikke bodem.
Bak aan beide kanten in 5-10 min. goudbruin.
(Lees meer...)
amc
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding