hoe is het mogelijk dat als ik een kilo verpakking zelfrijzend bakmeel koop [is goedkoper] het niet zo lukt als met zelfrijzend bakmeel van Koopmans ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zitten echt wel verschillen jn bloem. De fijnste bloem van het type 45 wordt ook wel ook ' patentbloem' genoemd (in vrijwel overal verkrijgbaar) en is bedoeld voor fijn gebak en cake. Verder komt bloem van het type 45 veel voor (in mixen) voor fijn gebak en cakemeel. Let dus op dat je Patentbloem koopt. De 'gewone' tarwebloem in de supermarkt is van het type 55. Deze bloem heeft over het algemeen zeer slechte bakeigenschappen en is niet geschikt voor gerezen brood. Gebruik deze bloem voor: sauzen, pap, pannenkoeken, bladerdeeg, pasteideeg, gebak (eventueel met toevoeging van bakpoeder). Om goede pasta te maken moet de gebruikte bloem (of het meel) veel gluten bevatten. De (kilo) pakken patent- en tarwebloem die supermarkten verkopen bevatten die gluten meestal niet en zijn niet geschikt voor pasta! Je hebt dus blijkbaar het verkeerde type bloem gekocht, en zit er in het pak van Koopmans type 45.

ik koop altijd los meel, tarwe bloem of wat ook ,en meng er zelf kleine zakjes bakpoeder door, afhankelijk van het gewicht meel ik voor het recept nodig heb, is vlg mij het goedkoopste Succes Corinne

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100