Hoe bereid ik zelf de lekkerste babi pangang ?

Welk vlees, en hoe bereiden? Ik ben vooral op zoek naar een manier om dat vlees crispy te houden zo onder de saus.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je vraagt aan de slager een buiklap ongeveer voor 4 personen heel met het zwoert eraf ,je maakt met een scherp mes sneetjes over de gehele lap en in elk sneetje doe je een open gesneden knoflook teentje.De kruiden:Je hebt potjes 5 -spice powder blauw etiket met een rood dopje ,met je handen wrijf je de kruiden de lap in aan beide kanten.Vervolgens doe je ketjap manis,kentel no 1 erover heen gieten,zorg dat de lap in een grote diepe schaal ligt.De buiklap "drijft" in de ketjap.Je doet er een scheutje jonge jenever overheen.Je laat deze lap 1 dag en een nacht intrekken. Wel af en toe keren.Wel een deksel erop,anders ruikt de koelkast naar knoflook. Na het intrekken rijg je de lap aan een pen in de gril je bindt hem aan de uiteinde met smal touw vast anders sleept de buiklap over de onderkant van je gril.Als je geen gril pen hebt kun je de buiklap ook neer leggen op een rooster onder de grill.3 kwartier grillen keer de lap na een half uurtje om onder de grill en je hebt heerlijke babi pangang ,dit resept heb ik van een indische vrouw.Daarna snij je met een elektrisch mes smalle reepjes.Het is echt heerlijk,als je er nog vragen over hebt stel ze gerust.Succes!! saus:1 flesje gemper siroop en een kleine fles heinz ketjup en twee blikjes tomaten pure en beetje zout en peper. even opwarmen niet koken je giet het over de reepjes.

3. Braad het vlees in een passende braadslede in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ca. 60 minuten. Leg de zwoerdzijde boven en keer het vlees niet meer. Als de bovenzijde (zwoerd) lekker krokant is dan is het vlees ook gaar.

Van speklapjes, iets dikker gesneden maak je hele lekkere babi pangang. Je houdt ze crispy door de saus er apart bij te serveren.

Een poosje terug kon je het zien in het programma van Paul de Leeuw. Er was daar een kok van een Chinees restaurant die het voordeed. Misschien kun je het nog bekijken op uitzending gemist. Het meest verrassende vond ik wel dat hij het vakensvlees frituurde voor het krokante randje.

Babi Pangang voor 4 personen Ingredienten : speklapjes 125 gram per persoon stroop boter 3/4 blikje tomaten puree iets minder dan 1/2 fles ketchup ui 2 knoflook 1/2 bruine basterd suiker 7 eetl gembersiroop 1 eetl water 2.5 dl sambal ketjap Benodigdheden: grote koekenpan met goede bodem Pasta pan Bereiding: Leg de speklapjes in een grote schaal en bestrooi ze met peper en zout. Schenk er stroop overheen en smeer het over de speklapjes ( handig om dit met een plastic spatel te doen) Doe de boter in een koekepan en bak de lapjes even middel tot hoog vuur gaar. Blijf ze draaien want door de stroop bakt het snel aan. Haal ze uit de pan en hou wat van het bakvocht apart. In een normale pan boter + bakvocht op laag vuur verwarmen, voeg de ui/knoflook toe en laat langzaam glazig worden. Ondertussen de lapjes in kleine reepjes of blokjes snijden. ((niet teveel snoepen!!)) tom puree toevoegen, even meebakken. ketchup toevoegen en 1 glas water, roeren. suiker, sambal, gember, ketjap toevoegen en op het laatst de stukjes vlees. Goed roeren totdat er een saus ontstaat. Naar gelang meer water toevoegen.Als het te dun is dan wat maizena toevoegen. Heerlijk door de pittige zoete combi. Lekker met komkommer op zuur. Eet smakelijk

Bronnen:
http://www.kookjij.nl/recept-babi-pangang-1

Voor het vlees dun gesneden varkenshaas gebruiken, goed en kort aanbakken in een koekenpan of wok.......liefst met hete olie..........daarna even in de heteluchtoven of beter nog de Grill.........saus apart aanmaken en pas op het laatst toevoegen.........probeer ook eens babi ketjap..........zelfde wijze....ook met Atjar, maar voeg een spanse peper toe succes D

Bronnen:
Drambuie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100