hoe kun je erachter komen hoeveel iets weegt?

mijn weeg schaal is kapot en ik moet iets heel dringends wegen hoe kan ik erachter komen hoeveel het dan weegt ik moet namelijk 200 gram suiker hebben alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Eén afgestreken eetlepel suiker weegt 10 gram. Dus met 20 eetlepels moet het lukken! Toegevoegd na 1 minuut: Ik weet dat er op internet andere maten staan, maar ik geloof in dit geval mijn kookboek!

Bronnen:
Mijn kookboek

je kan het op de weegschaal in supermarkt bij de groentenafdeling doen ;)

er zijn maatbekers waar op de schaalverdeling ook staat aangegeven tot waar 100 gram suiker komt, of meel of melk. Als je dus zo'n maatbeker hebt, dan kan je er gewoon suiker ingieten, totdat het streepje aangeeft dat je bij 200 gram bent. Een andere manier is iets pakken waar het gewicht 200 gram opstaat, bijv. een stuk chocolade of een pak koekjes. Sla een stuk draad dubbel en bind aan de ene kant het stuk chocolade. Aan de andere kant bind je een licht plastic bakje, waar je suiker in doet. Als het geheel in evenwicht hangt, dan heb je ongeveer 200 gram suiker in je bakje. Succes ermee :) Toegevoegd na 1 dag: Je moet wel even in het midden van de draad een lus maken, zodat je de lus bijv. aan een deurkruk kunt hangen. Anders werkt het niet goed. Toegevoegd na 5 dagen: Ja, voor het gemak heb ik het gewicht van het bakje maar even weggelaten, vandaar een "licht plastic bakje".

een pak suiker (1 kilo) in 5 gelijke delen verdelen. b.v. in 5 bier of limonade glazen. allemaal exact even vol maken. elk glas is nu 200 gram.

Heb je toevallig een pak suiker in huis. Dit weegt een kilo. Verdeel op het pak de lengte in 5 gelijke delen. Dan maak je het pak open ,en doe de suiker in een bus. Knip nu het onderste 1/5 deel eraf,,,en vul dit met suiker. Zo zit je aardig goed met 200 gram.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100