Hoe kan je de smaak van uien verminderen?

Ik heb een pompoensoep gemaakt, maar de uien waarmee ik de pompoen aan moest zetten blijven heel erg aanwezig.
En dat verpest voor mij de smaak van dit gerecht en mogelijk ook voor de rest van het kerst diner. ( blijft heel lang in mijn mond hangen.)
Dus wie weet wat ik kan doen om de uiensmaak te verminderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Laat de soep een tijdje zachtjes doorkoken. Mogelijk was de ui nog niet helemaal gaar, dus smaakt hij nog een beetje rauw. Als je ui gaarder wordt, verdwijnt de scherpe smaak en wordt hij zoeter. Gewoon nog even koken, dus! Eet smakelijk!

Om te beginnen misschien een beetje minder ui gebruiken en om verder te gaan de uien eerst even sueren (glazig laten aanstoven in boter maar niet kleuren) voordat je de andere ingrediënten toevoegd. Op deze manier vermijd je de scherpe rauwe uiensmaak.

melk, koffiemelk of slagroom toe voegen: maak alle smaken zachter. Als dat niet kan of niet helpt. De soep door een vergiet gieten en de uien er uit halen. nog veerder koken zoals Baminbal schreef

peterselie of room neutraliseert de smaak van uien maar ook nog een beetje pompoen er bij doen of een rauwe aardappel kan ook helpen ,maar gebruik je kerrie er in dan wat citroen er bij. veel succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100