hoe lang is gegrilde kip houdbaar in de koelkast?

de gegrilde kip van de markt is altijd botergaar dus veilig om langer te bewaren lijkt me..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zal je tegenvallen. Natuurlijk zijn in gegaarde producten de bacteriën in eerste instantie gedood, maar je weet niet wat er op de markt en daarna bij vervoer e.d. weer aan bacteriën aangekomen is. Ook voor gare producten geldt dus dat ze eigenlijk bedoeld zijn voor consumptie op de dag zelf. De volgende dag of die erna (drie dagen dus totaal) wil ook nog wel, maar daarna zou ik echt even goed gaan ruiken, en vermoedelijk wordt het er ook niet lekkerder op. Ook invriezen enzo heeft niet echt positief resultaat op de smaak. En als je het meer dan een dag in de koelkast bewaard, doe dat dan niet in de originele verpakking maar in een afgesloten (niet luchtdicht!) doos.

Ongeveer een week moet wel lukken. Langer dan een week zou ik u niet aanraden.

vertrouw op je neus, daar heb je hem voor gekregen! Zelfs data op verpakkingen zitten er soms ver naast (zowel positief als negatief)

Volgens HACCP norm ( hazard analyses critical control points) is de max houdbaarheid 4 dagen in een koelkast met max 6 graden celcius. HACCP is de Norm over de héle wereld en wordt overal als maatstaf gebruikt

Bronnen:
HACCP

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100