wie weet er nog lekkere recepten voor babyhapjes

Ik wil graag zelf babyvoeding maken in plaats van die potjes voedsel (naar mijn idee smaakt dat allemaal hetzelfde) heeft iemand lekkere recepten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koop het boek van Stefan Kleintjes 'Van borst tot boterham'. Hij beschrijft op een prachtige manier wat goed is voor kinderen en er staan hele lekkere recepten in. Zijn filosofie is, dat baby's hetzelfde eten als volwassenen, alleen moet je ze langzaam laten wennen aan smaken. Daarnaast is hij geen voorstander van pureren en fijnmalen. Kinderen moeten het eten voelen en er kleine hapjes van nemen. Zo ontwikkelen ze een beter smaakgevoel, waardoor ze later veel meer lusten.

Op deze website staan allemaal suggesties, maar het ligt er een beetje aan hoe oud je baby is. Google gewoon is 'babyvoeding maken' en een schat aan recepten komt te voorschijn.

Bronnen:
http://www.keukenkikker.nl/

Op onderstaande site staan verschillende recepten voor babyvoeding: http://www.smikkels.nl/

wij maakte altijd eten voor de kleine wat wij zelf ook aten alleen deden we dat in een kom aardappels groente en vlees en dan met de staafmixer helemaal fijn malen als het wat te droog was geworden een half lepeltje appelmoes eronder je moet het zelf maar eens proeven het is echt lekker en je kind krijgt gewoon de nodige vitaminen binnen

Ten eerste hulde aan je beslissing het zelf te maken! En je hoeft het jezelf niet moeilijker te maken dan nodig is: gewoon wat lepeltjes van wat de pot schaft in een kommetje of op een bordje fijnprakken en klaar (als je baby echt nog heel klein is kan je een staafmixer gebruiken zodat het goed fijn wordt). Later is echt heel fijn maken niet nodig en naarmate je kindje ouder wordt prak je het geleidelijk aan minder fijn. Dit voorkomt gelijk dat je kindje later geen stukjes in zijn eten duld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100