Wie kan mij helpen aan een lekker recept (taart?) met walnoten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Walnotentaart Hollands, hapje, 12 personen, gebak Bereidingstijd in minuten 45 wachten 45 bereiden Bevat per eenpersoonsportie energie 315 kCal - eiwit 4 g vet 19 g - koolhydraten 34 g Ingrediënten 175 g bloem 150 g witte basterdsuiker zout 125 g koude boter 125 g suiker 1 bekertje slagroom (125 ml) 100 g gepelde walnoten 1 ei boter om in te vetten bloem om te bestuiven Materialen springvorm, doorsnede ca. 24 cm Bereiden Bloem boven kom zeven en mengen met basterdsuiker en mespunt zout. Boter in plakken snijden, op bloemmengsel leggen en met twee messen in blokjes snijden. Tot samenhangende deegbal kneden. Deeg in afgedekte kom 30 minuten in koelkast laten rusten. Intussen oven voorverwarmen op 180 ºC. In pan met dikke bodem suiker behoedzaam laten karameliseren. Blijven roeren met houten pollepel, afblussen met 1 eetlepel heet water. Slagroom bij karamel schenken en zachtjes laten koken tot alle suiker is opgelost. Walnoten toevoegen en even laten meekoken. Pan van vuur nemen. Deeg in 2 stukken verdelen. Werkvlak met bloem bestuiven. Beide deegballen uitrollen tot ronde plak van ca. 24 cm doorsnede. Springvorm invetten. Deeglap op bodem leggen, vulling erover uitstrijken. Vulling afdekken met tweede deeglap, randen aandrukken. Ei loskloppen met eetlepel water, bovenkant van deeg hiermee bestrijken. Taart in midden van oven in ca. 45 minuten bakken.

Walnotentaart Ingrediënten: 300 gram walnoten 250 gram poedersuiker 2 goudrenetten 6 eieren 100 gram bloem Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de walnoten fijn. Meng de walnoten met 50 gram poedersuiker. Schil de appels en rasp ze fijn. Scheid de eieren. Klop de eidooiers met de rest van de poedersuiker tot een dikke crème. Meng hier door de bloem, noten en appel. Klop de eiwitten stijf en schep het door en appel-noten mengsel. Bekleed een ronde vorm met bakpapier en schep hier het deeg op. Bak de taart in 40 minuten lichtbruin in de oven. Doe de oven uit maar laat de taart nog 10 minuten in de oven nagaren. Tip: Ook lekker met fijn geraspte gember of citroenschil. Eet smakelijk!! Toegevoegd na 1 minuut: http://www.omroepmax.nl/?waxtrapp=kjgihDsHnHUVOJiBnBGW

Deze is echt heerlijk! Hij heeft een caramel-noten vullig en hier zijn ze er gek op! Voor het deeg heb je nodig; 125 gr. roomboter, 125 gr. (liefst lichtbruine) basterdsuiker, 225 gr. bloem, 1½ gr. zeezout, 1 ei. Voor de vulling; 125 gr. fijne suiker, 3 eetl. water, 125 ml. slagroom, 125 gr. gehakte walnoten. Maak eerst de vulling. Doe hiervoor de suiker met 2 eetl. water in een pannetje. Smelt de suiker nu op laag vuur tot hij lichtbruin van kleur is. Kijk uit dat hij niet te donker wordt, want dan smaakt hij bitter. Doe er 1 eetl. water bij en schenk, terwijl je de pan draait/walst, heel kleine beetjes slagroom bij want dan koelt en stolt de karamel niet te snel. Ga niet roeren want dan klontert de suiker en dit lost niet meer goed op. Meng de noten er dan door en schenk alles op een beboterde schaal, laat afkoelen. Maak van de basterdsuiker, bloem, zout en de helft van het losgeklopte ei, een zanddeeg. Druk de helft van het deeg in een boterkoekvorm met een klein oppstand randje. Die hier dan de vulling in. Rol de rest van het deeg uit en druk het plat over de vulling. Bedek de hele vulling ermee. Kwast de laag in met de andere helft van het ei. Bak in een voorverwarmde oven van 200 graden C. in ca. 30 min. gaar en goudbruin. Toegevoegd na 3 minuten: Oeps, ben de boter vergeten in het deegmengsel. Boter in klontjes snijden en dan bij de bloem enz. doen.

WALNOTENTAART MET AMANDELMELK Ingrediënten: 150 gr tarwemeel 125 ml amandelmelk 100 gr suiker 75 ml zonnebloemolie ½ pakje(s) bakpoeder ½ pakje(s) vanillesuiker 35 gr walnoten ½ el cacaopoeder ½ el margarine Bereidingstijd: ca. 20 min. Kook-/baktijd: ca. 35 min. Hak de walnoten grof. Vet de springvorm (diameter 26 tot 28 cm) in met de margarine. Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix het meel, de melk, de suiker, de olie het bakpoeder, de vanillesuiker, het cacaopoeder en de gehakte noten goed door elkaar en giet het in de springvorm. Bak de taart in ongeveer 30 tot 40 minuten in het midden van de oven, op het rooster, gaar. Haal de taart uit de oven en steek met een tandenstoker in het midden om te kijken of de taart goed gaar is, laat het ongeveer 5 minuten in de springvorm afkoelen en stort de taart dan op een taartrooster om verder helemaal af te koelen. WALNOOT RUM TAART Ingrediënten voor de taartbodem: 250 gram suiker ½ tl. baksoda 150 ml zonnebloemolie 410 ml water schil van 1 citroen, geraspt 20 el. bloem 1½ el. cacaopoeder Ingrediënten voor de taartvulling: 350 ml. water 250 gram suiker 100 ml. rum 100 ml water 250 gr walnoten, fijngemalen Bereiding: Was de citroen en rasp de schil van de citroen. Maak van alle ingrediënten voor de taartbodem (behalve het cacaopoeder) een glad deeg. Verdeel dit deeg in drie gelijke porties. Verwarm een oven voor op 180 graden Celsius. Voeg bij één van deze stukken deeg het cacaopoeder bij en meng het cacaopoeder goed door het deeg. Bedek de bodem van een taartvorm (doorsnede: 23 cm) met bakpapier. Rol één van de deegballen uit en leg deze in de taartvorm. Bak de deegbodem in ca. 10 minuten. Bak op dezelfde wijze alle drie de taartbodems en laat ze vervolgens goed afkoelen. Bereid ondertussen de taartvulling. Maal hiervoor eerst de walnoten fijn. Doe vervolgens de 350 ml water en de 250 gram suiker in een pan en laat dit koken tot het mengsel stroperig begint te worden. Voeg de fijngemalen walnoten toe aan dit mengsel en roer de walnoten nog enkele minuten door terwijl het mengsel op een laag vuurtje kookt. Meng 100 ml rum en 100 ml water in een kom. Bestrijk de taartbodems aan beide kanten goe Deze klinkt ook wel lekker: RIJKELIJK ZOETE WALNOTENTAART MET COCOSROOM & BOSVRUCHTENCOULIS (zie bron 3)

Bronnen:
http://www.cooksunited.nl/rezept-anzeige.p...
http://www.leerwiki.nl/Lekkere_taart_van_w...
http://www.vegetarischgenieten.com/index.p...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100