Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

is het beter groenten, zoals prinsessenbonen bijvoorbeeld in kokend water te garen of gewoon met koud water opzetten?

Toegevoegd na 56 seconden:
uiteraard heeft dit niets met waterpokken te maken, dat kwam er spontaan bij...

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
3.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Al je het water eerst kookt en daarna pas de groente in de pan met kokend water doet, blijft de kleur mooier.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
da's nog eens een goeie tip!
+je!
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Is ook mijn ervaring. Ook de smaak vaart er wel bij. +1
je doelt op het blancheren van groenten.
Bv wortel is vrij hard deze dan 5 a 6 minuten blancheren en dan in je wokmaaltijd gebruiken.
Dit doe je idd in reeds kokend water.
Voor je princessebonen blijft dan idd de kleur mooi groen
(Lees meer...)
Bronnen:
12 jaar geleden
altijd in koud water, ..
Warm water is verloren energie, het opwarmen van het water draagt bij tot het mals maken van de groenten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding