dit heb ik gevonden, en verder zou je gewoon kunnen proberen of de recepten voor gesuikerde viooltjes ook op lavendel van toepassing zijn
Doe eens 1 eetlepel volledig gedroogde lavendelbloempjes in een pond kristalsuiker en laat dit minimaal een week of 4 staan voor gebruik, tot de smaken goed zijn ingetrokken. Bijna onbeperkt houdbaar en heerlijk om over desserts of bijvoorbeeld cake te strooien. Het is extra mooi als je kristalsuiker gebruikt die je zelf eerst met behulp vaneen vijzel of de keukenmachine nog iets fijner van korrel hebt gemaakt. Ook erg lekker is suiker met rozenbloemblaadjes, suiker met viooltjes, en suiker met de bloempjes van Salvia elegans, een Salviaspecies met het aroma en smaak van Ananas
Toegevoegd na 51 minuten:
Bij dit recept heb je niet echt gesuikerde lavendelblaadjes maat lavendelsuiker.
Ik zag ook ergens een recept van gesuikerde rozenblaadjes bespoten(met plantenspuit) met mengsel arabische gom en suiker. verhouding weet ik niet meer, maar kun je vast wel vinden
- Bronnen:
-
http://ruudendiana.webs.com/eetbarebloemen.htm