Wat zijn lekkere dingen om te maken met filodeeg?

Niet al te moeilijk en uitgebreid. Ik heb het meegenomen omdat ik er wel eens lekkere recepten mee ben tegengekomen, maar nu weet ik niet meer welke dat toen waren.

Weet jij het antwoord?

/2500

hartige taart Fruithapjes In reepjes met respkaas & mediterane kruiden bakken als borrelsnack

Griekse ppeltaart! 100 g rozijnen 3 friszoete en stevige appels, (bijv. golden delicious) 1 el kaneel 130 g suiker 3 el honing 1 bakje walnoten (100 g), grof gehakt 1 citroen, schoongeboend 100 g boter, op kamertemperatuur, + extra om in te vetten 3 eieren 125 g bloem 1 tl bakpoeder 1 pak filodeeg (diepvries), ontdooid poedersuiker om te bestrooien Wel de rozijnen in warm water. Snijd de appels in vieren. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in dunne schijfjes. Meng in een schaal met de kaneel, 30 g suiker, de honing, de walnoten en de (uitgelekte) rozijnen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Rasp de gele schil van de citroen. Klop met een mixer de boter, 100 g suiker, de citroenrasp, een mespunt zout, 2 eieren, de bloem en het bakpoeder tot een glad beslag. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met boter. Klop het laatste ei los. Leg een vel filodeeg middenin de springvorm en bestrijk met ei. Leg een tweede vel er haaks op en bestrijk ook met ei. Snijd de overige vellen op de vouwlijnen in 3 repen en snijd deze in de breedte doormidden. Bekleed hiermee de rand van de springvorm: bestrijk de vellen met ei en plak ze dakpansgewijs, van onder naar boven, op elkaar, zodat het deeg over de rand hangt. Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Verdeel het appelmengsel erover. Vouw het deeg over de vulling naar binnen, laat in het midden onbedekt. Bak de taart in 70 min. goudbruin; dek af met aluminumfolie als hij te snel kleurt. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Eet smakelijk! Toegevoegd na 2 minuten: Ook leuk om er gewoon bakjes van te maken. Leg ze over een kopje ( twee stuks ofzo) en bak ze 20 minuten. zo heb je een bakje van filodeeg. Zo kan je kleine bakjes maken voor mini hapjes (vullen met kip/kerrie, selderijsalade etc. en grote bakken voor maaltijd salade of mie gerechten.

* mini loempia * Ingrediënten 10 velletjes diepvries filodeeg 150 gram kipfilet 2 eetlepels ketjap manis 1 teentje knoflook 1 winterpeen 50 gram taugé 1 ei Bereidingswijze Laat de filodeeglapjes ontdooien en leg het onder een vochtige theedoek tot gebruik. Snijd de kipfilet in reepjes. Pel de knoflook en snijd hem fijn. Klop het ei in een kommetje los. Schep de kipreepjes in een kom om met de ketjap en knoflook en laat het 15 minuten intrekken. Rasp de winterwortel in hele dunne reepjes. Vouw de deegvellen op een werkvlak dubbel. Verdeel aan één kant de kipreepjes, wortel en taugé over een breedte van 8 cm op het deeg. Bestrijk het onbedekte deel van het deeg met losgeklopt ei. Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en rol de loempiaatjes op. Verhit het frituurvet tot 175 graden C. en frituur de loempiaatjes met 4 tegelijk in 6 minuten gaar en bruin. * Feta hapje * Ingrediënten 200 gram feta 5 vellen diepvries filodeeg 1 ei 2 eetlepels honing Bereidingswijze Laat de filolapjes ontdooien en bewaar ze tot gebruik onder een vochtige theedoek. Vouw de vellen open en snijd ze in vieren. Splits het ei. Verkruimel de feta in een kom en meng het met de eierdooier en honing. Bestrijk de deeglapjes met een beetje eiwit. Leg op één kant van het deeg een reepje fetamengsel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de lapjes op. Verhit de frituurpan tot 175 graden C. en frituur de hapjes in porties 2 minuten gaar en bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. * Filodeeg met ham/kaas * Ingrediënten 5 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid 50 gram jong belegen kaas, geraspt 50 gram parmenzaanse kaas, geraspt 50 gram cheddar kaas, geraspt 3 plakken beenham 4 tasty tom tomaten, in stukjes 1 eetlepel basilicum, blaadjes gescheurd bakplaat, bekleed met bakpapier Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden C. Leg de vellen filodeeg trapsgewijs op elkaar op het aanrecht, bestrooi ze met de kaas en verdeel de plakken ham erover. Rol de vellen filodeeg met de vulling op en snijd de rol in duimdikke repen. Bak ze in 15 minuten gaar. Schep de tomaten om met het basilicum en breng op smaak met zout en peper. Serveer de tomatensalade bij de filodeeg rolletjes.

ik snij ze in kleine vierkantjes en dan aardbeiensaus erop, banketbakkersroom, toefje slagroom en een framboos erop... mmmm

Baklava Is erg lekker met dat soort deeg

Bastilla met kip en amandelen. Zóóóóóóó lekker!!!! En apart! http://www.smulweb.nl/recepten/1044240/Bastilla-met-kip-en-amandelen. In het recept gebruiken ze brickdeeg, maar filodeeg is ook goed te gebruiken!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100