In een recept voor gemberkoekjes staat o.a. 2,5 cm stemgember geraspt, 3 stukjes gesuikerde gember. Ken wel stemgember op siroop. Wat is dit precies?

Stemgember op siroop zijn bolletjes, denk niet dat ze dit bedoelen aangezien ik 2,5 cm hiervoor nodig heb. Zou ook niet weten hoe de gesuikerde gember eruit ziet. Daarnaast zou ik graag willen weten waar je dit kunt kopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als er staat dat de gember geraspt moet worden, wordt hoogst waarschijnlijk een stukje verse gember bedoeld en is dat 'stem' er voor een vergissing. Verse gember is een soort houtige wortel, waar je eerst de buitenlaag van af schilt en dan het binnenste van fijnraspt voor je het gebruikt. Je kunt het kopen bij de toko. Gesuikerde gember ziet er bijna net zo uit als stemgember op siroop, het zit ook in een potje, alleen zit er geen siroop bij een zijn de gemberstukjes omgeven met suikerkorreltjes.

stemgember word verkocht bij de albert heijn, te vinden bij de bakproducten, of de oosterse keukenproducten. gesuikerde gember zijn vaak bolletjes, die kun je eigenlijk alleen maar bij een goede toko halen, vaak worden ze gegeten als snoepje bij de thee of koffie, maar je kunt ze dus ook door de koekjes doen, ze zijn wat stugger en plakkeriger als de stemgember omdat ze droog bewaart worden i.p.v op siroop. succes met je koekjes! mocht je de suikergember niet te pakken kunnen krijgen, kun je ook gewoon de stemgember gebruiken.

Je kan gember toch raspen? of is dit tehard?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100