Welke stoffen kun je gebruiken om je koekjes minder energetisch te maken i.p.v. suiker en boter/margarine?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

I.p.v. suiker is er nu ook een halfvolle suiker gewoon te koop in de supermarkt en staat bij de gewone suiker. En i.p.v. boter, gebruik ik tegenwoordig, margarine uit een kuipje en dat gaat ook goed.

Bronnen:
http://www.vangilse.nl/nl/1/3/189/

Probeer eens inuline i.p.v. suiker.

In dit artikel wordt (in het Engels) uitgelegd hoe je een gedeelte van het vet kunt vervangen door appelmoes. Zelf heb ik het nog niet geprobeerd, maar ik ben het wel van plan.

Bronnen:
http://community.thenest.com/cs/ks/blogs/d...

Vloeibare zoetstof (Natrena bijvoorbeeld) is zeer laag calorisch en geschikt om mee te bakken. Gebruik geen poederzoetstof, want deze verliest smaak tijdens het bakken. Je kunt boter deels vervangen door fruitmoes, maar ik zou, in verband met de "boterige" smaak die toch wel erg lekker is, een vloeibare halvarine gebruiken. Eet smakelijk!

Je kunt ook een gedeelte van de (vloeibare) boter vervangen door magere yoghurt.

volgens 'cook yourself thin USA 'kan je de boter in cup cakes vervangen door courgettes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100