ik heb zo'n plastic schaaltje met lasagne voor in de oven, maar geen ovenschaal. Kan dat plastic bakje in allumiliumfolie gewikkeld de oven in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, geen plastic in de oven. Op magnetronstand kan het eventueel wel, anders doe je de lasagne op een bord en dan de oven in. Wel opletten straks, je bord wordt dan ook heet.

nee dat gaat niet dat plastic gaat smelten en de lasagne loopt door de oven en begint aan te koeken ,maar als je een magnetron hebt kan je wat je nodig hebt op een bord scheppen en zo verwarmen ,want ook in de magnetron smelt het plastic

Nee, dit moet je absoluut niet doen. Dit is erg gevaarlijk, als aluminiumfolie te lang in de oven zit, kan het zelfs de oven ontploffen! Je kan het wel op een bordje of in een bakje in de oven doen, dit wordt wel heet, dus oppassen als je het uit de oven haalt! Toegevoegd na 1 minuut: Ik was even het verschil kwijt tussen oven en magnetron, aluminiumfolie mag niet in magnetron. Plastic mag niet in de oven, sorry !

Nee, zelfs met alufolie erom heen, zal plastic smelten. Wat gebruik je dan als je in de oven bakt? Neem gewoon zo'n bakvorm en doe de lasagne daarin. Niet elk bord doorstaat de oventemperatuur zonder barst of scheur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100