In welke verhoudingen moet ik droge kruiden gebruiken voor sate marinade?

Soms maak ik een marinade voor enkele speklapjes of ander vlees of kip.
Dan gebruik ik de volgende poeders:
Ketoembar, djahé, sereh, laos, boemboe sate,koenjit,knoflook,uien.
Dan nog wat azijn of citroensap, ketjap manis,palmsuiker, wok olie of arachideolie olie.
Maar nu moet ik veel meer vlees marineren en kan ik de verhoudingen niet overzien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Uitgaande van 1 pond-750 gr vlees gebruik je meestal; 5 eetlepels ketjap, sap van een halve citroen,1 ui of 2 sjalotjes, 2 tenen knoflook en van alle gedroogde kruiden 1 theelepel. Alleen djinten ( komijnzaad) zou ik een halve theel. nemen, omdat dit snel overheerst. Ook van de suiker of Gula djawa zou ik maar een theel. nemen. Heb je meer vlees dan kan je het in verhouding vermeerderen. Het luistert bij een marinade niet zo nauw......het beste kan je steeds tussendoor even proeven of er iets te weinig of juist teveel inzit en dan kan je dit aanpassen naar eigen smaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100