Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

ik kocht een yoghurtmaker van Moulinex. Graag had ik een eenvoudig recept gehad voor natuuryoghurt. Moet er al of niet melkpoeder bij?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
4.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Hallo,
Giet melk (volle of half-volle) in de glazen potjes en voeg aan elk potje een kleine hoeveelheid (klein koffielepeltje) beschikbare (commerciële) yoghurt toe. Laat de zaak zich in het toestelletje "ontwikkelen" (x uren) en de yoghurt is klaar.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Bij echte natuuryoghurt wordt over het algemeen geen melkpoeder gedaan. Het wordt meestal wel toegevoegd om de yoghurt dikker en romiger te maken.

Om te beginnen moet je yoghurt kopen en melk.
Doe dan in de potjes van de maker melk die je hebt vermengd met wat yoghurt. Nu hoeft het alleen nog te rijpen. Dit duurt wel zeker een etmaal voor de yoghurt bacterie zich ontwikkeld heeft.
Volle melk is sneller klaar dan sojamelk (2 uur sneller) en het langst duurt het met halvolle melk (4 uur verschil met volle melk)
Voor fruityoghurt kan je er stukjes fruit doorheen doen.
Met het laatste potje dat je overhoudt, kan je weer de volgende potjes aanmaken door dit weer door melk te mengen.
(Lees meer...)
amc
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding