Zit er vitamine in aardappelschillen?

Ik kook af en toe aardappelen in de schil en eet die schil dus ook. Zitten er vitamines of andere waardevolle stoffen in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In aardappelschillen zitten juist stoffen die giftig zijn voor de mens. Toch raadt het vitamine informatie bureau op zijn website de lezers aan om aardappelen in de schil te koken. De vitamines in de pieper blijven dan beter bewaard. De schil voorkomt dat stoffen uit de aardappel weglekken naar het kookwater.

Bronnen:
http://www.uk.rug.nl/archief/jaargang36/35/04d.php
http://www.vitamine-info.nl/bewaren_en_bereiden

Er is wel gezegd dat de vitamines van aardappels het meest in de schil zitten. Hoe dat is als je ze helemaal doodkookt weet ik niet. Groente die je te lang kookt raken ook hun vitamines kwijt.

Er zitten geen vitaminen in de schillen. Maar net onder de schil zitten wel de meeste vitamine. Bij het schillen van een aardappel kan deze verloren gaan doordat je (tenzij je heel goed kan schillen), altijd ook aardappel mee snijdt/schilt.

Nee hoor In een aardappel schil zit geen vitamine in... Ook geen waardevolle stoffen enz. Helemaal niks. Gewoon weg die schil.

Ja en nee. De vitamines zitten gelijk verdeeld in een aardappel, dus niet speciaal vlak onder de schil. Toch is in de schil koken beter, het zorgt ervoor dat er mminder vitamines verloren gaan. De eiwitten zitten wel vlak onder de schil en daarom is het ook goed ze in de schil te koken. Anders gaat een groot deel hiervan verloren.

In de schil zal best wel wat vitaminen zitten, maar volgens mijn grootmoeder zaten de meeste vitaminen direct onder de schil en moesten we dus heel dun schillen.!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100