kan je olie gebruiken i.p.v. boter voor een roux voor soep?

Toegevoegd na 31 seconden:
en wat is het smaakverschil?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja het kan, En het smaakverschil is zo minimaal dat je het niet zult proeven :D

elke roux maak je op basis van boter en het is ook beter dat te gebruiken en lekkerder. naar mijn weten kan het ook niet anders en natuurlijk veranderd de smaak.

Ik heb het zelf nooit geprobeerd, dus zeker weet ik het niet. Maar persoonlijk denk ik dat het heel vettig zal worden.... En daardoor minder lekker. Ook denk ik dat de bloem niet goed zal mixen met olie... Maar ik ben nu toch wel een beetje benieuwd dus mocht je het toch nog gaan proberen: hou ons op de hoogte! ;)

Een leuk recept dat bewijst dat het prima met olie kan is http://www.smulweb.nl/recepten/872956/Cajun-cajun-roux

Bronnen:
www.smulweb.nl

ja hoor is eigenlijk het zelfde je moet wel een smaakloze olie gebruiken want anders wordt de smaak anders.of je moet een bepaalde smaak aan je recept willen hebben als je bv een roux maakt voor een indisch recept kan je walnoot olie gebruiken maar maak het vuur bij veel soorten olie niet te heet want dan verbranden de vaste bestand delen

Bronnen:
chefkok

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100