Hoi, Is het mogelijk om muffins te maken zonder een muffinbakplaat?? Dus dat ik het beslag alleen doe in de papieren vormpjes en dan de oven in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan. Maar echt "rond" worden ze dan niet. Vaak hellen ze over naar één kant, zijn ietwat ovaal en soms lijkt het alsof de muffin overstroomt omdat het deeg/beslag in de oven op vreemde wijze aan één kant blijkbaar harder rees dan aan de andere kant, maar tegelijkertijd vocht tegen de zwaartekracht. Als dit alles geen bezwaar is kunnen de meeste muffins gewoon in hun papieren vormpje op de bakplaat. -zorg wel dat je een goed recept hebt-

Ik heb het zelf ook een keer gedaan, maar als je papieren vormpjes hebt, zou ik het niet doen. Ze worden heel slap en veel cakejes gaan aan één kant lekken. Bij stevigere vormpjes kan het geen kwaad. Ze worden natuurlijk wel het mooist als je ze in een speciale bakplaat zet, maar het gaat om de smaak! ;)

Ja dat kan maar zet de vormpjes dan wel op een bakplaat en niet op een rooster. Anders kunnen ze omvallen tijdens het rijzen en bakken. Als je de vormpjes vult doe dit dan met 2 lepels. Je schept beslag op 1 lepel en drukt dit in 1 beweging met de andere lepel er vanaf in het papieren vormpje. Zo knoei je het minst. Vul ze bovendien voor een kwart of voor de helft. Anders loopt het over de vormpjes heen. 1 eetlepel per vormpje is meestal genoeg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100