Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe wordt mijn zelf gebakken brood knapperig???

Ik bak vaak zelf brood. Het deeg wordt dan in de Broodbakmachine gemaakt en het afbakken doe ik in de oven.
Maar het lukt me maar niet om een lekker knapperig brood te maken zoals Frans stokbrood bijvoorbeeld. Water gebruiken heb ik natuurlijk al (zonder succes) geprobeerd...

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Koken
10.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Een knapperig korstje aan een zelfgebakken brood, krijg je
door de eerste 15 min. het brood 3 x iedere 5 min. met wat water uit een spray/spuit te
bevochtigen. Doordat er dan meer stoom wordt verkregen wordt de korst knapperig.
(spuit niet het water op het ovenlampje).
Probeer het maar, het werkt echt!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
kijk eens op www.bakkerswereld.nl
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Als je stokbroodachtig brood wilt, is het naast het juiste deeg ook van belang om onderin de oven een (hittebestendige!) schaal met heet water te zetten, zie bijvoorbeeld deze recepten:
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2007/07/recept-stokbrood.html
http://www.smulweb.nl/recepten/1368141/Stokbrood-zelf-gemaakt
Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding