Hoe lang kan je echte vleesjus (dus niet uit een pakje) bewaren? Er staat een laagje vast ver op de jus, en ik kook hem af en toe even op!

Toegevoegd na 57 seconden:
Een laagje vast vet, dus geen "ver"!

Toegevoegd na 7 minuten:
En er zit geen vlees meer in; het is alléén de jus!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als er geen vlees meer in zit, dan kun je dit heel lang bewaren. Alleen is het opwarmen niet zo'n goed idee en kun je beter de jus in kleine bakjes overzetten, zodat je steeds 1 bakje eruit kunt halen voor gebruik. Als er een beetje schimmel op het vet komt te staan, dan is het tijd om het weg te gooien. Nog beter is het om de bakjes in te vriezen, dan kun je het nog langer bewaren.

Bronnen:
Eigen ervaring

dat ligt eraan wat voor vlees het is, kip 2a3 dagen, varkensvlees ook 2a3 dagen, rundvlees 4a5 dagen, maar wel moet alles door en door gaar zijn, anders maar 1 dag.

Lang hoor, vroeger werd vlees gebraden en onder het vet (vleesjus) bewaard vor een dag of wat. En afgesloten nog langer volgens mij. Dus als je hem gewoon koud wegzet. Maar gaat erom hoelang je hem wilt bewaren he, en wat je lang vindt. Is 1 week lang voor jou, of 1 maand?

De volgende keer meteen in de diepvries in kleine pakjes, is handig als fonds.. In de koelkast < 4°c, 3 tot max 4 dagen..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100