Ik zoek lekkere krokanten groente tips! heeft dringend hulp nodig!!

ik ben een lastpak met eten en dan met name groente. Ik hou vaak niet van de textuur, ik zoek meer iets krokants.. heeft er iemand tips? ik eet namelijk vanaf mn 8ste al geen groentes meer en denk niet dat dat erg gezond is

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op de japanse manier: Tempura: Maak een papje van bloem en ijswater. Haal daar de groente doorheen en frituur ze in 175 graden olie. Je kunt daar brocolli, boontjes, asperges, prei, wortel voor gebruiken. Natuurlijk wel wat kleiner gesneden.

Bronnen:
http://www.kookjij.nl/recept-tempura-van-h...

gaat het om de smaak of om de structuur? ja kan groenten stomen of roerbakken tot het de juiste knapperigheids factor heeft. op google kan je allerlei rauwkost recepten vinden voor voldoende afwisseling en variatie. ben je een lastpak? dat roepen ze ook van mijn dochter, maar ze heeft problemen met haar mondmotoriek (overgevoelig) waardoor dingen in haar mond 'eng' kunnen voelen dus ze een bepaalde weerstand krijgt. misschien dat je jezelf hierin kan trainen? van rauw naar knapperig, beetgaar, gaar ... (het papperige overslaan hoor, daarin is iedereen een lastpak) :O) succes en eet smakelijk!!

Er is een bepaalde sla (wij noemen het thuis hartensla, geen idee wat het nou echt is) en dat is best stevige sla, dus dat is wat krokanter dan die slappe sla. Doe hier een dressing over heen, en dan heb je een heerlijke krokante groente hap :)

Groentes die ik van nature al krokant vind en heerlijk om op te knabbelen zijn wat betreft ze rauw eten: bleekselderij; ijsbergsla; (winter)wortel; rode, gele en oranje paprika; cherry- en snoeptomaatjes. Wat betreft gekookte groentes wordt het lastiger. Stoven is denk ik dan beter, want dan blijven ze knapperiger. Bijvoorbeeld sperziebonen, snijbonen, tuinbonen, prei, ui, koolraapjes, en de meeste koolsoorten. Of de groentes rauw stampen door gekookte aardappels, wat goed kan met andijvie, spinazie, en postelein. En van de Chinees vind ik de bamboescheuten het meest krokant. En loempia's natuurlijk. Taugé en champignons kan je lekker knapperig roerbakken. Genoeg mogelijkheden!

wokken in olijfolie is lekker! kijk voor de variatie eens in vegetarische kookboeken. Toegevoegd na 1 uur: Ga eens eten in een goed vegetarisch restaurant zoals De Waaghals in Amsterdam. Zij hebben naast de gewone kaart ook elke maand een ander land centraal staan. Op die manier ontdek je nieuwe manieren om groenten te bereiden en groenten die je nog niet kent!

Bronnen:
www.waaghals.nl

Het is erg lekker om een bierbeslag te maken. Neem bloem en bier, meng het tot een stevig beslag en voeg er naar smaak nog zout, peper en waar je nog meer zin in hebt aan toe. Haal er groente (niet te groot, zoals broccoliroosjes of bloemkoolroosjes of champignons) door heen en dan frituren. Kan je nog weer op smaak maken met een lekker knoflooksausje. succes!

Maak eens wat gegrilde prei met feta, het is heerlijk! Snij de prei over de lengte doormidden en leg er wat brokken feta op (snijvlak naar boven toe) en doe er een sausje over van wat mosterd, honing en zout en peper. (Je kan varieren naar smaak met de saus, ook lekker met chilisaus of witte- of rodewijnsaus). Zet dit 10 minuten onder de grill tot het begint te kleuren.

Wat ik heel lekker vind, is groentes roosteren. Heel simpel: Je neemt verschillende soorten groentes, bijv. courgette, ui, paprika, aubergine. Snijd ze in grove stukken, gooi op een bakplaat en sprenkel er olijfolie overheen. Eventueel teentjes knoflook ertussen en wat takjes rozemarijn. Ca. 40 minuten in een oven van 200 graden, tussendoor omscheppen en als laatst bestrooien met grof zeezout. Op dezelfde manier kun je ook allerlei knolgewassen bereiden: wortel, pastinaak, zoete aardappel, venkel, biet. Met knollen is het wel handig om ze even (kort!) voor te koken. Snij ze in patatvorm voor het ultieme snackgevoel ;-)

groene asperges, even kontje eraf snijden en kort in de grilpan met wat olie grillen. beetje peper en zout erover. heerlijk! en krokant. salade met 3 kleuren paprika erdoor en rood uitje in ringetjes. wortelsalade met dressing (met sinaasappelsap) en rozijntjes witlofsalade, rauwe witlof klein snijden, zonder harde kern, met fris appeltje erdoor en wat citroensap tegen het verkleuren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100