Hoe krijg ik die harde avocado's in een paar dagen eetrijp?

Ja lekker, taco's met zelfgemaakte quacamole...
Maar de groenteboer had alleen nog keiharde jongens liggen.
Nou schijnen er trucjes te zijn om die dingen in een dag of 2,3 lekker zacht en eetrijp te krijgen.
Maar welke trucjes zijn dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Onrijpe avocado's rijpen na bij kamertemperatuur in 2-4 dagen. De rijping van een avocado kun je versnellen door de vrucht in een plastic zak te stoppen samen met een appel, peer of banaan. Deze vruchten staan ethyleengas af, dat de rijping van een avocado bevordert. Bewaar de plastic zak bij kamertemperatuur.

Bronnen:
http://www.xs4all.nl/~rjmmilt/index.htm?ht...

In een plastic zakje met een banaan erbij Toegevoegd op 28-06-2009 08:09:57 overigens kun je bij AH altijd twee soorten avocado's kopen. harde en 'eetrijpe' die je dus de dag van aankoop (of de volgende dag) kunt eten.

Ik las laatst een trucje om avocado's een paar minuten in zachtjes kokend water te leggen en dan te verwerken tot guacamole. Ik moet wel zeggen dat ik wel twijfels heb of die ongetwijfeld zachtgeworden avocado's dan net zo lekker zijn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100