Hoe doen wafelkramen chocolade op een wafel?

Ik wil een wafel bakken en daar dan chocolade op doen. Alleen als ik dat doe dan stolt de chocolade niet

Weet jij het antwoord?

/2500

ik denk gewoon gesmolten chocolade en dat in zo'n spuitfles. dan spuit je het zo zigzaggend over de wafel!

Ala je chocolade niet hard wordt heb je heel waarschijnlijk de ene of de andere vloeistof aan je chocolade toegevoegd, en laat dat nu net uit den boze zijn. Om je wafels een chocoladelaagje te geven smelt je de chocolade best "au bain-marie, een warmwaterbad dus, en zorg je ervoor dat de chocolade niet warmer wordt dan 40 graden Celsius. Wil je de chocolade een smaakje meegeven dan kan je het merg van een vanillestokje toevoegen tijdens het smelten. Eens de chocolade gesmolten de afgekoelde wafel erin dopen en op een rooster leggen om terug uit te harden. Dus heel belangrijk: GEEN vloeistof in de chocolade. Veel succes met de wafels en smakelijk...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100