Waarom wordt aan beslag van b.v. cake of taart een snufje zout toegevoegd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Naast de verhoging van de smaak geeft zout ook een reactie met backpoeder waardoor de cake nog beter rijst.

om het nog iets meer smaak te geven

Zout en bijv. vanille zijn smaakmakers. Zout is echter ook een smaakversterker en zal tevens het smaakprofiel van het gebak veranderen. In het geval van Angel's food Cake ( dit is een typisch Engelse 'schuimcake' oftewel foam cake) zorgt het zelfs voor een structuurversterker. Het is wel zo dat in ons gebak niet teveel zout mag zitten, want anders rijst het niet. Het is dan ook maar een mespunt of een snufje, alleen voor de smaak.

Om de zelfde reden dat je in havermoutpap een snufje zout gooit . Het is een soort smaakversterker. Maakt de smaak van het zoet meer uitgesprokener. Het prikkelt de smaakpapillen.

Zout is een smaakversterker. Al eens soep gegeten zonder zout? Je proeft zowaar niets. Wist je dat er in één bol roomijs 3 gram zout steekt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100