Hoe zat het ook alweer met pasta en saus?

dunne saus met grovere pasta zoals schelpjes, en dikke saus met fijne pasta zoals spaghetti, of was het precies anderom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gevonden: De echte reden voor de pasta soorten is dat elke pasta geschikt is voor een type gerecht. De saus is daarbij eigenlijk bepalend. Stelregel die je daarbij kunt gebruiken is: hoe grover de saus of het gerecht deste grover de pasta. Je kan je voorstellen dat wanneer een pasta klein is en de saus erg dun is er niet veel aan zal blijven hangen. In dat geval kun je dus beter een lange pasta als tagliatelle of spaghetti gebruiken. Hieronder vind je een aantal pasta soorten en voor welke saus je ze kan gebruiken. Penne, rigatoni: Dit zijn allebei, buisjes pasta. Deze pasta past perfect bij gerechten met een stevige vlees - of groenten saus. In en om de pasta kan dan veel saus blijven hangen. Spaghetti, tagliatelle: Deze langwerpige pasta is ideaal voor romige en dunne sauzen, zoals carbonara. Door het grote oppervlak blijft er relatief veel saus aan de pasta hangen. Farfalle, rotelle: Deze pasta soorten passen uitstekend bij grove pasta soorten. Dus met deze informatie in de hand is eigenlijk het uitgangspunt: Wat heb ik mijn voorraadkast staan en welke saus past daarbij en niet andersom. Uit: kookse.tv

Bronnen:
www.kookse.tv/artikelen/welke-pasta-past-b...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100