Ik zoek een recept voor 10 personen, die ik de volgende dag in de oven kan opwarmen.

Ik ben geen kookprinses dus niet te moeilijk a.u.b.
De mensen die komen zijn culinaire fijnproevers, (dat heb ik weer).

Toegevoegd na 2 uur:
Genoeg gelachen, nieuwe zin;
Ik zoek een recept voor 10 personen, het liefst iets van een ovenschotel die ik de dag ervoor kan voorbereiden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rijst-kipschotel uit de oven; (snel klaar, weinig werk) 1 kg. kipfilet, 500 gr. champignons, 2 boursin kaasjes, 3 preien in ringetjes gesneden, 2 blikjes geconcentreerde champignonroomsoep, bieslook in ringetjes geknipt), peterselie (gehakt), 1 kg.rijst. Verwarm de oven op 200 graden C. voor. Leg de kippenblokjes in een grote ovenschaal. Meng de andere ingrediënten door elkaar in een ruime kom ( behalve de rijst) en bewaar wat bieslook. Verdeel dit mengsel over de kip en zet deze schotel een half uur in de oven. Kook intussen de rijst gaar en laat even staan met de deksel op de pan. Schep de boursinsaus met kip nu over de rijst en garneer met de retserende bieslook. Je kunt ook de rijst en de schotel apart opdienen en de gasten zelf laten scheppen. Eerst rijst en de saus daarover. Als je het van tevoren al zou klaarmaken en de volgende dag op moest warmen, heb je weinig tijdwinst, want het opwarmen duurt bijna net zo lang. Je kunt wel de kip van tevoren snijden en de kruiden hakken. Maar versgehakt is toch een wezenlijk verschil in smaak en niet te vergeten verloren vitamines. Toegevoegd na 1 minuut: corr; retserend moet zijn resterend.

maak een lasagne ... die is niet moeilijk en erg lekker en makkelijk weer op te warmen.. kijk op deze site voor t recept.. en deze is voor 4 personen dus je vereenvoudigd de ingredienten...http://www.okokorecepten.nl/recept/pasta/lasagne/lasagne-bolognese

Bronnen:
http://www.okokorecepten.nl/recept/pasta/l...

Toevallig staan er deze maand in "Allerhande"van Albert Heijn diverse recepten die je 'n dag tevoren klaar kan maken. Succes alvast!

Bronnen:
http://allerhande.ah.nl/

Onderstaande is een lekker en toch wat ander kip recept. (Kip ontwikkeld met rauwe ham, pesto en gebakken ei in een kruidige tomatensaus.) Lekker met sperzieboontjes en rosti http://www.snelklaar.nl/modules.php?name=Recipes&op=viewrecipe&recipeid=3836

Ik maak dan lasagna. Dan niet uit een pak, maar zelfgemaakt. Voor de bolognese saus gebruik je 2 blikken tomatenstukjes. Een glas rode wijn en een rundvleestablet en een laurierblad). Laat dit minsten anderhalf uur op staan. (heel laag). Ingredienten voor het gehakt/groenten zijn: Rundergehakt spekjes 2 tenen knoflook ui bleekselderij (2 stengels) 1 wortel. Eerst groenten aanbakken. Eruit halen. Spek en rundergehakt bakken. Alles bij elkaar doen. Na anderhalf uur ook de saus erdoor doen. Maak bechamelsaus (of pakje) Begin met een beetje bechamelsaus, daarna lasagnevel. en dan de Bolognese Saus. Doe op de saus wat mozzarella. Herhaal dit. Eindig met de saus. Doe op de laatste laag nog mozzarella en een paar schijfjes tomaat. Beetje olijfolie en klaar. Opwarmen kan de dag erop. Eerst met alu. folie (20 min) en dan 30 min zonder. 200 gr. Lekker met ciabatta en tomatensalade. Stuur je ook nog het recept mee van Jamie Oliver. Dan is het misschien wat duidelijker. In dat recept staat half om half gehakt. Niet doen, want dan wordt het te vet. Ook de zure room, maakt het wat vettig wat smaak. Daarom kies ik voor de bechamelsaus.

Bronnen:
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=524736...

Kiptajine met olijven en couscous: http://yummyinmytummy.nl/diner/kiptajine-met-groene-olijven/ De tajine kun je 1 dag van te voren maken en de couscous is heel snel klaar (even wellen in heet water). Er staan op die site nog veel meer lekkere recepten (vaak van topkoks) zonder gebruik van pakjes en zakjes (dus ook lekker voor fijnproevers). Toegevoegd na 2 minuten: En het voordeel van een stoofgerecht is dat het eigenlijk niet kan mislukken! (-;

Bronnen:
http://yummyinmytummy.nl/categorie/diner/

Een moussaka is ook een goeie, neem dan een vegetarische soort zodat het voor iedereen eetbaar is. http://allrecipes.nl/recept/906/vegetarische-moussaka.aspx Voor de mensen die vlees eten kan je er altijd kippenbouten uit de oven bij serveren. Lekker met een eenvoudige tomatensalade met rode ui en bieslook (dressing enkel balsamicoazijn).

ERWTENSOEP!!!!!!!! maar dan wel zelf gemaakt. Heb net een geweldig lekker recept uitgeprobeerd, kan ik je aanbevelen, met verse rookworst van de slager. http://www.ah.nl/recepten/recept?id=511920&rq=erwtensoep

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100