Van welke yoghurt kan men het beste soep maken ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van yoghurt maak je geen soep, maar gebruik je soms als ingredient in de soep. En dan is het afhankelijk van het soort soep welke yoghurt je gebruikt. Als ik yoghurt gebruik, is het meestal de normale huis tuin en keukenyoghurt die friszuur van smaak is. Maar in turkse gerechten neem ik Turkse yoghurt. In soep gebruik ik wel vaak cocosmelk, maar voordat het reacties regent; ik weet dat dat geen yoghurt is.

Hoe vetter de yoghurt, hoe minder kans op schiften als het even meegekookt wordt. Magere yoghurt mag je absoluut niet meekoken die schift altijd, je kan er wel nadien een beetje van bij je soep in je bord doen. Ik vind magere melk in de soep ook wel lekker.

Je zou eventueel ook (demi) crème-fraiche kunnen gebruiken. Dit kan gebruikt worden in warme gerechten.

Bedoel je koude soep? Die heet tsatsiki in het Grieks en tarator in het Bulgaars. Je maakt het het best met Turkse of Bulgaarse yoghurt. Als ik dat niet in huis heb maak ik het gewoon met biogarde van de Aldi. Koude yoghurtsoep (Tarator) met komkommer uit mijn Bulgaarse keuken. Ingrediënten: 'n halve komkommer raspen, 2 teentjes knoflook uitpersen (kan je rustig weglaten als je niet van knoflook houdt), 1 el olijfolie, 'n halve l yoghurt, eventueel 50 gr gehakte walnoten, 2 el fijngehakte dille, 'n beetje zout. Meng alles goed door elkaar. Heerlijk op een warme dag. Dit is voor 2 personen Toegevoegd na 18 minuten: Bij warme soepen doe ik er (als ik er zin in heb) alleen maar een paar eetlepels yoghurt bij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100