Wat is de invloed van eiwit/water op schuim?

Als je eiwit klopt en je doet er water bij wat gebeurt er dan?

Toegevoegd na 16 minuten:
wordt dan de samenstelling steviger of ... iets anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Opgeklopt eiwit lost niet meer op in het water. Er zal wel wat lucht uit het schuim vervangen worden door water.

Je zult er wel wat water bij kunnen doen, maar het zal dan niet goed stijf worden en als een kaartenhuis in elkaar zakken. De "haakjes'die in een opgerold lint eiwit zitten en die ,doordat tijdens het kloppen, het lint gaat ontrollen, grijpen normaliter in elkaar, waardoor je een tridimensionaal netwerk krijgt waarin een grote hoeveelheid lucht blijft hangen door het kloppen, hebben door het water dat erbij komt, minder houvast en de hoeveelheid lucht wordt ook minder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100