Hoe kunnen ze nu op een pak Hollandse rijstevla zetten terwijl rijst niet in Nederland wordt verbouwd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De mensen waar de rijst oorspronkelijk vandaan komen vinden het zonde van de rijst om er pap (of vla) van te maken. Ze zouden het uiterst gênant vinden als het (bijvoorbeeld) Surinaamse rijstevla zou heten omdat geen rechtgeaarde Surinamer het in z'n hoofd zou halen om vla van rijst te maken. Rijst stoom je lekker gaar en eet het met hete kip. Je gaat hem toch niet verprutsen door 'm tot boeboer te koken! 'Nasi telach majadi bubur' zegt een Indisch spreekwoord: Van rijstepap kun je geen rijst meer maken, of zoals wij zeggen: 'Gedane zaken nemen geen keer'

het word in holland gemaakt naar een hollands recept.

Het is een Hollandse vla, en een Hollands recept.

Vla is een typisch Nederlands zuivelproduct, en de rijstevla is hoogstwaarschijnlijk ook een oud-Hollands recept of anders een variant op Chinese rijstepap. Vandaar de toevoeging 'Hollandse'.

Mbt typische Hollandse recepten, spijzen en dranken, hoeven de ingredienten niet per se uit Holland te komen. Neem nu bv onze Hollandse Nieuwe, die komt niet eens meer uit Hollandse wateren.

De rijst wordt ingevoerd , maar de vla word hier geproduceerd en dus genoemd Hollandse rijstevla .

Omdat de vlaai als zodanig , typisch Nederlands is , los van de rijst !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100