Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Is het erg als je (mogelijk) een beetje gesmolten plastic binnenkrijgt?

Ik was net hamburgers aan het bakken, maar ik kwam er na het opeten achter dat ik hierbij een spatel heb gebruikt die niet hiervoor bedoeld was. Hij blijkt op meerdere plekken gesmolten/verbrand te zijn. Aangezien ik hier pas achter ben gekomen nadat ik klaar was met mijn burgers maken (en opeten) weet ik dus niet zeker of dat plastic nog in contact is geweest met de burgers. Weet iemand of dit heel erg schadelijk is/kan zijn?

4 maanden geleden
in: Koken
1.5K
0

Hoeveel gram friet blijft er over na het frituren van 1 kilo verse friet gekocht bij de supermarkt?

Ik weet dat er water verdampt maar ook dat er wat vet voor terug komt. Daarom vind ik de voedingswaarden van ongebakken/alleen voorgebakken friet niet kloppen met wat je binnenkrijgt. Maar voor de voedingswaarden van het bereide product moet ik rekening houden met een heel ander gewicht, en ik heb vaak geen weegschaal bij de hand om dat te kunnen weten. Is er een rekensom voor of is het altijd weer anders?

4 maanden geleden
in: Koken
1.4K
0

Hoe malse biefstuk bakken?

Ik heb al een aantal keer geprobeerd een malse medium rare biefstuk te bakken die wegsmelt in je mond. Het resultaat is iedere keer een taai stuk vlees. Vandaag heb ik twee biefstukken in totaal zo'n 4,5 minuut gebakken in boter en een scheutje olie. Ik had ze een uur van tevoren uit de koelkast gehaald, ze gezout, de pan heet laten worden, de boter laten smelten, de biefstukken gebakken, peper erover en vijf minuten laten rusten. Een stuk was dikker en zag er rare/medium rare uit. Het andere stuk was dunner en daarom donkerder. Beide waren taai. Ik heb het gebakken op inductie, stand 9.

4 maanden geleden
in: Koken
524
1