Wat is de houdbaarheid van een dichte fles advocaat?

fles bij mijn moeder maar staat er al ontzettend lang, dus zou deze dan nog goed zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

In het algemeen bederven alcoholische dranken niet zo snel of helemaal niet, maar advocaat is een eierproduct: het bevat ei en room.. dus ik zou het risico niet nemen en het maar weggooien! Een nieuwe fles (incl. lekkerdere smaak) kost maar een paar euro.

Advocaat is eieren en room, niet de beste producten om mee te rotzooien. Maar ja, op de houdbaarheidsdatum kun je makkelijk een paar maanden of zelfs jaren plakken. Of het spul er lekkerder van wordt? Oordeel zelf. Overigens stond laatst in de Telegraaf een artikel dat we veel spullen die over de houdbaarheidsdatum zijn weggooien terwijl die nog goed zijn (houdbare producten dan). Zo is appelmoes die al drie jaar over de datum is, vaak nog prima te eten. Er zijn dan ook al ideeën om de houdbaarheidsdatum te schrappen voor o.a. pastaproducten en/of de houdbaarheidsdatum te vervangen door 'Best before' (of een equivalent), zoals dat ook in Groot-Brittannië wordt gedaan.

De houdbaarheid van advocaat die ongeopend is, is heel lang. Doordat het product alcohol bevat, blijft dit toch een paar jaar goed. Advocaat die je in de winkel koopt, moet in principe een houdbaarheidsdatum vermelden. Zelfs jaren na de houdbaarheids -datum, zou ik nog niet aarzelen om hem toch nog te consumeren. Als de fles niet geopend , koel en donker bewaard is, zal de inhoud , mede door het 14% alcoholgehalte, nog zeer goed te nuttigen zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100