Welke alcoholische versnaperingen geven geen kans op ''een bierbuik'' en zijn gezonder als dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wodka heeft de minste calorien, maar gezond is anders he...Je kunt hem mixen met jus. Deze site beweert dat 1 glas wodka jus p. dag zelfs gezond is. Toegevoegd na 9 minuten: Als je de wodka mixt met vruchtensappen heeft je lichaam meer vitamines om zich van de alcohol te herstellen.

Bronnen:
het kleine anti-kater boekje
http://www.gezondheidsplein.nl/nieuws/1189...

In een glas witte droge wijn zit nauwelijks suiker (0,6/100 g). Hoewel alcohol 7 kcal. per gram bevat is dat niet de oorzaak van overgewicht. Bovendien wordt alcohol verbrand en niet omgezet in lichaamsvet. Echter, als drankjes veel suiker bevatten, bijvoorbeeld wodka met jus of likeur dan kun je aardig wat calorieën binnenkrijgen die wel omgezet kunnen worden in lichaamsvet. Of dat gebeurt hangt af van de energiebalans en niet van de soort calorieën. Werk je meer calorieën naar binnen dan je verbrandt dan kom je aan.

Helaas zitten er in alle alcoholische drankjes behoorlijk wat calorieën. De minste kcal. zitten er in rode wijn (85 per glas), champagne (85 per glas) oud bruin bier (85 per vaasje)en campari (90 per borrelglas). In pils zit 115 kcal. per 250 ml. en Breezer is een heel hoge met 194 per flesje! Een lekker koel pilsje op zijn tijd is dus niet verkeerd want scoort relatief laag in vergelijking met wodka (157), gin (155) en de rest schommelt in de buurt van pils. Daarin schuilt het gevaar van een bierbuik, het aantal dat je ervan drinkt in combinatie met de dingen die je erbij gaat eten. Bij bier krijg je vaak trek in hartige snacks een dat is de ware boosdoener. Een ander drankje is ook niet 'gezond' als er alcohol in zit, want alcohol breekt nu eenmaal af. Bij een gezonde leefstijl kan alcohol wel een positief effect hebben op de gezondheid, maar dat geldt alleen bij matig en verantwoord gebruik.

Bronnen:
http://alcoholengezondheid.nl/

Elke alcoholische versnapering geeft kans op een bierbuik. Van belang is de hoeveelheid alcohol. Een klein beetje alcohol geeft weinig kans op een bierbuik, mits je er niet ongezond bij gaat eten. De lever is het orgaan dat er onder andere voor moet zorgen dat gifstoffen gezuiverd worden en vetten worden afgebroken. Alcohol is een vergif en zal dan ook als een van de eerste stoffen door de lever worden afgebroken. Indien je veel alcohol in je lichaam hebt, wat afgebroken moet worden, komt je lever in tijdnood. De lever is er op gemaakt om je lichaam s`nachts te gaan herstellen. Dus indien je lever de halve nacht bezig is, om de alcohol af te breken, blijft er nog maar 4 uur over om vet af te breken. Dat is een oorzaak van een zogenaamde bierbuik. Overigens ben je met bier, vloeibare suiker aan het inslaan, hetgeen ook een bierbuik in de hand werkt. Een glaasje rode wijn zet minder aan dan een glas bier. Weet je dat er ook mensen zijn, die een bierbuik hebben, terwijl ze bijna nooit alcohol gebruiken? Wel eens van een broodbuik gehoord?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100