Elke alcoholische versnapering geeft kans op een bierbuik.
Van belang is de hoeveelheid alcohol. Een klein beetje alcohol geeft weinig kans op een bierbuik, mits je er niet ongezond bij gaat eten.
De lever is het orgaan dat er onder andere voor moet zorgen dat gifstoffen gezuiverd worden en vetten worden afgebroken. Alcohol is een vergif en zal dan ook als een van de eerste stoffen door de lever worden afgebroken. Indien je veel alcohol in je lichaam hebt, wat afgebroken moet worden, komt je lever in tijdnood. De lever is er op gemaakt om je lichaam s`nachts te gaan herstellen.
Dus indien je lever de halve nacht bezig is, om de alcohol af te breken, blijft er nog maar 4 uur over om vet af te breken. Dat is een oorzaak van een zogenaamde bierbuik.
Overigens ben je met bier, vloeibare suiker aan het inslaan, hetgeen ook een bierbuik in de hand werkt.
Een glaasje rode wijn zet minder aan dan een glas bier.
Weet je dat er ook mensen zijn, die een bierbuik hebben, terwijl ze bijna nooit alcohol gebruiken?
Wel eens van een broodbuik gehoord?