Hoe maak ik diksap van andere vruchten dan appels?

Diksap is ingedikt vruchtensap, vaak wordt dit van appels gemaakt. Ik zou graag andere vruchten gebruiken (bijvoorbeeld aardbeien of sinaasappels).
Nu heb ik begrepen dat voor het indikken pectine belangrijk is en dat zit weer in appels. Waarschijnlijk heb ik dus toch appels nodig, maar hoe zit dit?
Let op, ik ben op zoek naar een manier ZONDER suiker te gebruiken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Mango. Kiwi. Pruimen. Nektarine. Perzik. Enz

Als u zoete vruchten heeft hoeft u geen suiker toe te voegen. Bijgaand vindt u het recept: Diksap van peren. U kunt echter ook een ontsapper gebruiken en dan bv zoetstof toevoegen. De ontsapper zorgt ervoor dat het sap meteen ingemaakt (geweckt) is wat ervoor zorgt dat uw sap veel langer houdbaar is.

Bronnen:
http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijz...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100